Altında Fed Bekleyişi

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 25 Ekim 2022 10:58
Altında Fed Bekleyişi

Altında Fed Bekleyişi

Altın, yatırımcıların Kasım başında yapılacak Fed toplantısını bekleyişe geçmesiyle yatay seyretti.

Altın, yatırımcıların önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısında merkez bankasının şahin faiz politikasını yılın geri kalanı için sürdürüp sürdürmeyeceğini değerlendirmesiyle Asya piyasalarında yatay seyretti.


Spot altın, Fed’in para politikasını agresif bir şekilde sıkılaştırmasıyla birlikte son birkaç ayda darbe alarak Mart ayında gördüğü zirvesinden neredeyse yüzde 20 değer kaybetmişti.


Değerli metal Japon yetkililerin yeni desteklemek için yaptığı müdahaleyle doların zayıflaması sonrası Cum günü iki haftanın en büyük yükselişini kaydetmişti. Pazartesi günü ise doların Çin hisselerinde yaşanan düşüşten destek bulmasıyla tekrar zayıfladı.

Küresel çapta merkez bankaları yükselen enflasyonu dizginlemeye çalışırken dikkatler şimdi Fed’in geleeck faiz artışının boyutuna çevrildi.


Pazartesi günü gelen ABD imalat ve hizmet verileri iç açıcı olmayan bir görüntü sergilerken bu durum sıkılaşmacı para politikasının ekonomik aktiviteyi yavaşlatmaya başladığına işaret ediyor.


Yatırımcılar Fed’in 1-2 Kasım tarihlerinde yapacağı toplantıda 75 baz puan, Aralık toplantısında 50 ya da 75 baz puanlık artışlar gerçekleştireceğini ve faiz artış döngüsünü faizlerin 2023 başlarında yüzde 4,9 seviyesinde zirve yapacağını fiyatlıyor.


Daha fazla büyük ölçekli yapılacak faiz artışlarının altın piyasasında yeni bir kargaşaya sebep olabileceği ve yatırımcıları dolara sığınmaya yönlendirerek spot altını daha fazla baskı altına alabileceği değerlendirebiliyor.


“Piyasa katılımcıları altın fiyatlarına tekrar güven duymadan önce Fed’in faiz artışlarında bir duraklama ya da son verme konusunda işaretler görmek istiyor” diyen IG Asia Pte Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, “O zamana kadar fiyatlar genel bir düşüş eğiliminde hapis kalabilir ve gerçekleşecek herhangi bir ralli satış yeme riskini taşır” değerlendirmesinde bulundu.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!