AMB/Villeroy: Piyasa Aşırı Tepki Verdi

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 9 Şubat 2022 09:23
AMB/Villeroy: Piyasa Aşırı Tepki Verdi

AMB/Villeroy: Piyasa Aşırı Tepki Verdi

Piyasa aktörleri Avrupa Merkez Bankası'ndan para politikası patikasına ilişkin mesajları değerlendirirken, Avrupa Merkez Bankası Üyesi Francois Villeroy de Galhau son dönemde banka yetkililerinin yaptığı açıklamalara piyasaların aşırı tepki verdiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, AMB’nin son açıklamalarına aşırı tepki verdiğini söyledi.


AMB Başkanı Christine Lagarde’ın geçen haftaki faiz toplantısının ardından yaptığı açıklamada bu yıl için faiz artırımının öngörülmediğine yönelik ifadesini tekrarlamaması ve sonrasında AMB Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot’un faiz oranının dördüncü çeyrekte yükseltilebileceğini belirtmesi ile piyasalar bu yıl AMB’nin bu yıl faiz artırımlarına başlayacağını fiyatlamaya başladı.


Lagarde her ne kadar pazartesi günkü konuşmasında ise sıkılaşmanın “kademeli” olacağını vurgulasa da piyasaların faiz artırım beklentileri değişmedi.


Villeroy ise “Son günlerde olanlardan, piyasa fiyatlamasındaki takvimine karşılık gelen bir AMB takvimi olduğu sonucunu çıkarmazdım. Son günlerde çok aşırı tepkiler olduğunu düşünüyorum” dedi.


Fransa Parlamentosu finans komitesine hitap eden Villeroy, faiz artırımları tamamen sona erdirilmeden önce faizlerin artırılmayacağını yineledi.


Villeroy, “İstisnai derecede destekleyici bir para politikası döneminden çıkıyoruz. Bu, çok kademeli ve uyumlu bir şekilde azaltma meselesidir” ifadelerini kullandı.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!