EYT Ne Zaman Meclis'e Sunulacak? Bakan Bilgin'den Yeni Açıklama

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 13 Aralık 2022 13:52
EYT Ne Zaman Meclis'e Sunulacak? Bakan Bilgin'den Yeni Açıklama

EYT Ne Zaman Meclis'e Sunulacak? Bakan Bilgin'den Yeni Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemeyle ilgili konuştu. "Çalışmanın aralık ayının sonuna kadar tamamlanıp, meclise götürülmesini umduğunu" söyledi.

Gözler EYT düzenlemesinde yaş şartı olup olmayacağına çevrilmişken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. ‘Çalışma henüz bitmedi’ dedi ve EYT düzenlemesinin etkileyeceği kişi sayısını açıkladı.


Bilgin, “EYT konusunda bizim çalışmamız henüz tamamlanmadı. Çalışmamız bitince açıklayacağız. Burada gizli bir şey yok. EYT ilgili sayılar her ay değişiyor. Haziran rakamları bir buçuk milyon demiştik. Şimdi bir milyon sekiz yüz bin civarı oldu. Bu rakamlar da dahil bilinen verileri değerlendirip hesabımızı ona göre yapmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

EYT DÜZENLEMESİNDE TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?


AK Partili kaynaklar düzenlemenin ocak ayında meclise geleceğini söylemişti. Çalışma Bakanı Bilgin ise, “Bütün bu çalışmalar tamamlanacak, ay sonuna kadar bitecek diye düşünüyorum. Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip meclise götürürüz diye umuyorum çünkü çok hızlı çalışıyoruz. Yeni değil uzun zamandır çalışıyoruz.” sözleriyle aralık ayını işaret etti.


Bilgin, sendikalaşma süreci hakkında iş kolu yönetmeliğinde değişiklik yapılacağını söyledi ve “Yasal çalışmamız var. Onu da meclise götüreceğiz. Mevcut kanunda işveren işkolunu kendi oluşturuyor, bunu kaldırıyoruz. Sendikalaşmanın önündeki tüm engelleri kaldıracağız.” sözlerini ekledi.


Düzenlemeye ilişkin bilgi veren Bilgin, “Yapılan işe göre bakarız, hangi iş koluna giriyorsa ona göre işkolunu tayin ederiz. Kanun bize o yetkiyi veriyor. O yetki etkin şekilde kullanılmamış ama şimdi kullanacağız." ifadelerini kullandı.

-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!