Tüik: İstihdam Endeksi Yıllık Yüzde KaçArttı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 22 Kasım 2022 11:22
Tüik: İstihdam Endeksi Yıllık Yüzde KaçArttı

Tüik: İstihdam Endeksi Yıllık Yüzde KaçArttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde istihdam endeksi, yıllık yüzde 7,1 arttı.

TÜİK, üçüncü çeyrek işgücü girdi endeksini açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,1 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 6,1, inşaat sektöründe yüzde 3,4 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 8,4 arttı.

ENDEKS İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YÜZDE 1,7 AZALDI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,1 arttı, inşaat sektöründe yüzde 1,7 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4,9 arttı.

BRÜT ÜCRET-MAAŞ ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 101,5 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 101,5 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 98,1, inşaat sektöründe yüzde 91,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 105,2 arttı.

İSTİHDAM ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 2,2 YÜKSELDİ

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 1,6, inşaat sektöründe yüzde 4,2 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2,1 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 0,3 AZALDI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,5, ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 0,6 azaldı. İnşaat sektöründe yüzde 1,4 arttı.

BRÜT ÜCRET-MAAŞ ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 25,2 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında brüt ücret-maaş endeksi, üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 25,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 23,1, inşaat sektöründe yüzde 26,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde2 6,5 arttı.

SAATLİK İŞGÜCÜ MALİYETİ ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 92,9 ARTIŞ GÖSTERDİ

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik işgücü maliyeti endeksi, üçüncü çeyrekte, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 92,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 90,5, inşaat sektöründe yüzde 94,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 93,8 arttı.

-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!