Düşüş Serisini Dördüncü Aya Taşıdı!

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 1 Eylül 2022 09:41
Düşüş Serisini Dördüncü Aya Taşıdı!

Düşüş Serisini Dördüncü Aya Taşıdı!


Eylül ayının girmesiyle petrol piyasası art arda üç ayı düşüşle kapattı. Son 2 yıldan fazla bir zamanın en uzun düşüş serisi oluşurken yeni aya da ibre aşağı yönlü girdi. Brent petrol 95 doların altına kadar düştü.

Piyasalarda küresel çapta yavaşlama endişeleri özellikle petrol fiyatları üzerinde etkili oluyor. Petrol piyasası Eylül ayının başlamasıyla aylık düşüş serisini 4. aya taşıdı.


YÜKSELİŞ ÇAĞRILARI YETERSİZ KALDI

OPEC’in arzda potansiyel bir kesintiye işaret etmesi ve ABD ham petrol stoklarındaki düşüşler yükseliş hareketi için yeterli olmadı. Suudi Arabistan ve BAE başta olmak üzere OPEC ülkelerinin önde gelen temsilcileri petrol piyasasında fiyatları dengelemek için üretimi azaltabileceklerini belirtmişti.


Irak’ta Sadr hareketinin siyasal alanda sakinliğe yönelik çağrıları da petrol alanında endişeleri azaltan gelişme oldu.


SIKILAŞTIRMA POLİTİKALARININ ETKİSİ

Fed ve ECB gibi küresel merkez bankaları girdikleri agresif sıkılaştırma süreçlerinde kararlılık mesajları petrol piyasasında diğer emtia piyasalarında olduğu gibi nakit para akışının önem kazanmasıyla değer kaybını uzattı.


103 dolardan girdiği Ağustos ayında 95 dolar ile kapanışı gerçekleştiren Brent petrol yeni ayın ilk gününde de önceki kapanış seviyesinden aşağı doğru sarktı. Saat 09:00 itibarıyla en düşük 94,4 dolar seviyeleri görüldü.


OPEC TOPLANIYOR

23 ülkeden oluşan OPEC+ koalisyonunun enerji bakanları, 5 Eylül'de toplanacak. Toplantıda üretim artışı ele alınacak. OPEC ülkeleri, İran’ın Avrupa Birliği ile yürüttüğü Nükleer Anlaşma’larda ilerleme kaydederek yaptırımları hafifletmesi ve böylece küresel petrol piyasasında yeniden bir tedarikçi olabilmesi durumunu değerlendiriyor.


-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!