İYİ Partili Vekil Yanına Eşini De Alıp Asgari Ücretle Markete Gitti!

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 9 Şubat 2022 11:09
İYİ Partili Vekil Yanına Eşini De Alıp Asgari Ücretle Markete Gitti!

İYİ Partili Vekil Yanına Eşini De Alıp Asgari Ücretle Markete Gitti! 

İYİ Parti Mali İşler ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, eşiyle birlikte vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkat çekmek için asgari ücretle market alışverişine çıktı. Giderlerin ardından elinde kalan 1,030 lira ile alışveriş yapan Dikbayır çiftinin alışveriş sonrası elinde sadece 183,85 lirası kaldı.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, asgari ücretle geçinen bir ailenin ev ekonomisini anlatmak "Milletin Geçim Derdi" çalışması yaptı.

ANKA'nın haberine göre; Giderlerin ardından elinde sadece 1,030 lira kaldığını belirten Dikbayır ve eşi, market alışverişine çıktı. Alışverişi tamamlayan Dikbayır ve eşi, "Geçen ay 41 çeşit ürün almıştık. 16 çeşit ürünü bırakmak zorunda kaldık" dedi. Alışveriş sonrası asgari ücretten geriye sadece 183,85 lira kaldığı görüldü.

İYİ Parti Mali İşler ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, geçtiğimiz yıl yurttaşın ekonomik sorunlarını anlatmak için 'Milletin Enflasyonu' çalışmasını yapmıştı. Her ay pazar ve market alışverişi yapan Dikbayır, temel gıda ve ihtiyaç malzemelerindeki fiyat artışını açıklamıştı.

Dikbayır, enflasyonun yurttaşa etkisini bu yıl 'Milletin Geçim Derdi' çalışması ile anlatmaya başladı. Çalışmada asgari ücret alan bir aile pilot olarak seçildi. Aylık 4 bin 253 lira ile kira, faturalar, ulaşım ve diğer kalemlerdeki giderlerin ödemesini yapan Dikbayır, "Geçen ay 1,261 lira kira, vermiştik. Kiramız aynı. Apartman aidatımız aynı. Yalnız elektrik faturası 232 liradan 420 liraya çıktı. Su faturası 135 liraydı 168 lira geldi. Doğalgazımız 350 liraydı 500 lira geldi" dedi.

"16 ÇEŞİT ÜRÜNÜ BIRAKMAK ZORUNDA KALDIK"

Ödemeler sonrası geriye kalan 1,030 lira markete giderek mutfak alışverişi yapan Dikbayır ve eşi, geçen ay temel gıda ve ihtiyaç malzemelerinden bir kısmını kasada bıraktı. Alışveriş sonrası 845,15 lira ödeyen Dikbayır, "Geçen ay 1, 400 lira ile gitmiştik bu ay 1 ,30 lira gittik. Geçen ay 41 çeşit ürün almıştık. Bu ay bunların 16'sının ya bir kısmını ya da hiçbirini alamadık. 16 çeşit ürünü bırakmak zorunda kaldık masada" dedi.

"AY SONUNA KALAN PARA 183,85 LİRA"

Alışveriş listesi gösterilen video da "6 ürünün gramajını düşürdük, 10 ürün alamadık. Ay sonuna kalan para 183,85 lira" bilgisi paylaşıldı.

-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!