Altından 3 Hafta Sonra Yükseliş İşareti

Altından 3 Hafta Sonra Yükseliş İşareti

Altın piyasası Powell engeline takılmadı. Dün ECB’nin tarihi faiz artırımıyla dolar endeksinin gevşemesi bekleniyordu. Fed Başkanı’nın ivme verici konuşması altın üzerindeki baskıyı artırsa da etki yeni güne sarkmadı. Ons altın fiyatları haftanın son gününde haftalık kazanç yoluna girdi.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonla ilgili kararlı konuşmasının sindirilmesiyle dolardaki gerilemeden yararlanarak üç haftalık kayıp serisini kırma yolunda ilerliyor.


Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) 75 baz puanlık tarihi faiz artırımı ile dolar endeksinin yükselişi yavaşladı ancak piyasalarda gevşeme Powell’ın konuşması nedeniyle gecikti.


FED TOPLANTISI ÖNCESİ SON VİRAJ

Powell'ın konuşması, 20-21 Eylül'deki Fed toplantısından önce planlanan son konuşmaydı ve bu tarihte Fed'in politika faizi oranını 75 baz puan artırması bekleniyor.


ALTIN CAZİBESİNİ YİTİRİYOR

Küresel piyasalarda yükselen faiz beklentilerinin talebi düşürmesi nedeniyle enflasyona ve ekonomik belirsizliğe karşı bir korunma aracı olarak parlaklığını yitiren altın iki yıl içindeki en düşük seviyelerinin yüzde 3 üzerinde kaldı.


ONS ALTIN FİYATINDA KRİTİK HAREKET

Bugüne 1.708 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 1.720 dolar seviyesine yükseldi.


Haftanın son işlem gününe 1.001 TL’den başlayan gram altın şu dakikalarda artış kaydederek 1.008 TL’ye yükseldi.


-cnnturk.com-

Kategoriler