Borsa İstanbul'da Baskı Devam Ediyor

Gündemde yeniden güçlenen enflasyon kaynaklı endişeler, küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Fed üyelerinden yükselen enflasyona karşı farklı değerlendirmeler gelirken, bugün Euro Bölgesi’nde enflasyon rakamı izlenecek. ABD Doları'nın küresel çapta artışı sürerken, yurt içinde de kur cephesindeki yükseliş eğilimi devam ediyor. Perşembe günü yapılacak olan TCMB'nin PPK toplantısı TL varlıkların seyri üzerinde belirleyici olacak.

Son dönemde dalgalı bir seyrin izlendiği küresel borsalarda dün hafif alıcılı bir görünüm etkili oldu. Haftaya güçlü bir yükselişle başlayan BIST 100 Endeksi günnün ikinci yarısında kâr satışları ve kurdaki yükselişe bağlı olarak dün günü yüzde 0,99 oranında düşüşle 1.685,60 puandan tamamladı. Endeks  güne sınnırlı bir düşüşle başlarken, dolar/TL'de yükseliş eğilimi sürüyor. 

ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, bugün endeks vadeli işlem kontratlarında ise sınırlı da olsa satıcılı bir seyrin hakim olduğu görülüyor. Asya piyasalarında Japonya verileri ile gerileme görülürken, Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. 

Kategoriler