Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Asgari ücret zam oranı için tespit komisyonu farklı tarihlerde iki kez bir araya gelecek. Bugün gerçekleşen ilk görüşmede yol haritası belirlendi ve toplantı tarihleri duyuruldu. Peki, asgari ücret 2023 ne zaman açıklanacak? Zam oranı için beklentiler ne yönde, asgari ücret zammı ne kadar, yüzde kaç olacak?

Asgari ücret zam oranında birçok isimden peş peşe açıklama gelmişti. 2023 yılında bir çalışanın alacağı en düşük ücreti belirlemek üzere komisyon bir araya gelecek. Şimdiye kadar yapılan açıklamaların ortak yönü enflasyonun üzerinde ve alım gücünü artıracak şekilde olacağı yönündeydi. Peki, merakla beklenen ücret ne zaman duyurulacak?


ASGARİ ÜCRET 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1 Aralık’ta gerçekleşen ilk görüşmede komisyonun hangi tarihlerde bir araya geleceği belirlendi. Buna göre ilk toplantı 7 Aralık’ta ikinci toplantı ise 14 Aralık’ta yapılacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret takvimiyle ilgili açıklama yaparak "Asgari ücret tespit komisyonunun takvimi belli oldu. İlk toplantı 7 Aralık saat 14:00'da, ikinci toplantı 14 Aralık saat 14:00'da yapılacak." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda 14 Aralık’taki toplantıdan karar çıkması durumunda asgari ücret zammı 14 Aralık’ta duyurulabilir. Buradan bir karar çıkmaması durumunda ise üçüncü toplantı ya da Kabine toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalar beklenecek.


ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

Asgari ücret zam oranı beklentileri yüzde 30’dan yüzde 100’e kadar değişiyor. Konuya ilişkin net kararı komisyon önümüzdeki günlerde verecek.

-cnnturk.com-

Kategoriler