Fed'den Kripto Yorumu! FTX İflasını Değerlendirdi

Fed'den Kripto Yorumu! FTX İflasını Değerlendirdi

Geçen hafta iflasını açıklayan FTX kripto para borsasının ardından piyasada sular durulmuyor. Bitcoin'in aniden 15 bin dolar seviyelerine gerilemesine neden olan olayın ardından birçok yatırımcı kötü günlere hazırlanırken uzmanlardan da soğuk uyarılar art arda geliyor. Fed'den Michael Barr da bu açıklamalardan birini yaptı.

Fed'in bankacılık denetiminden sorumlu başkan yardımcısı Michael Barr "Kripto piyasalarındaki son olaylar, yatırımcılara ve tüketicilere yönelik, güçlü koruma önlemlerinin eşlik etmediği yeni varlık sınıfları ve işletmelerle ilgili riskleri vurguladı." dedi.


Senato komitesi önünde yaptığı konuşmada, kripto varlıklarla ilgili faaliyetlerin riskini izlemenin bir öncelik olduğunu belirten Barr, geçen haftadan beri FTX'in iflasıyla sarsılan piyasanın düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Michael Barr, "Son zamanlarda gördüğümüz gibi, birçok yenilik nakit sızıntısı, varlık değerlerinin hızlı düşüşü, müşteri fonlarının kötüye kullanımı, dolandırıcılık , hırsızlık, manipülasyon ve kara para aklama gibi riskler taşıyor. Bu riskler, uygun şekilde kontrol edilmezse, bireysel yatırımcılara zarar verebilir ve güvenli ve adil bir finansal sistem hedeflerine ters düşebilir" diye konuştu.


-cnnturk.com-

Kategoriler