Altında Faiz Patikası Bekleyişi

Altında Faiz Patikası Bekleyişi

Altın yatırımcıların Fed yetkililerinden gelen yorumların değerli metalin fiyatını doğrudan etkileyen faiz artış patikası için ne anlama geldiğini değerlendirmesiyle yatay seyretti.

altında dikkatler Fed yetkililerinden gelen mesajlara çevrilirken yatırımcılarda temkinli bir fiyatlama davranışı izlendi.


Spot piyasada altının onsu 1.770 dolar seviyesinde dengelendi.


Faiz getirisi olmayan, geleneksel olarak dolar ve faizlerle negatif korelasyona sahip değerli metal bu yıl Fed’in gerçekleştirdiği agresif faiz artışlarıyla baskı altında kalmıştı.


Yatırımcılar son dönemde Fed’in faiz artırma kararlarında daha küçük artışlar yapacağına dair ipuçları görmeye çalışıyor. Bu durumun altına destek olacağı öngörülüyor.


Değerli metal Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard’ın Fed'in yakında parasal sıkılaştırmada yavaşlamaya gitmesinin uygun olacağına dair açıklamaları sonrası yüzde 1’lik bir yükseliş yaşamıştı.


Oanda Piyasa Stratejisti Ed Moya, “Altın fiyatları için Fed hala ana etmen olmaya devam ediyor ve bu hafta Fed yetkililerinden şahin politikalara karşı güçlü açıklamalar duyabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

-bloomberght.com-

Kategoriler