ABD Yaptırımları İkinci S-400 Sözleşmesini Etkilemez

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların potansiyel S-400 alıcılarının gözünü korkutma amacı taşıdığını düşünen Rus askeri uzman Korotçenko, yaptırımların Ankara'yı ikinci S-400 sözleşmesinden vazgeçirmeyeceğini belirtti. Küresel Silah Ticareti Analiz Merkezi Direktörü İgor Korotçenko, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye'ye Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle uygulanan yaptırımları değerlendirdi.

Sputnik'e demeç veren Korotçenko, "Washington'un Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar, ABD'nin küresel silah pazarındaki haksız rekabet uygulamalarının belirgin bir örneğidir. Bu yaptırımların asıl amacı, uzun menzilli S-400 sistemleri alımının ABD'nin bu tür eylemlerde bulunmasına yol açacağı konusunda diğer ülkeleri uyarmak" dedi. Korotçenko, S-400'lerin ABD'li muadili olan Patriot'ların tüm ana göstergelerde Rus sistemlerinin gerisinde kaldığına ve bu sebeple rekabet etme gücü olmayan ABD'nin yaptırım mekanizmalarını kullandığına dikkat çekti.

Korotçenko: "ABD, rekabette sopa gösterme yöntemini kullanıyor ve bunun yardımıyla S-400'ü tercih eden ülkelere, devlet yöneticilerine ve liderlere darbe vuruyor." dedi.

Kategoriler