Altın Risk İştahının Dönüşüyle Kritik Eşiğin Altında

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 10 Mart 2022 09:51
Altın Risk İştahının Dönüşüyle Kritik Eşiğin Altında

Altın Risk İştahının Dönüşüyle Kritik Eşiğin Altında

Altın Ukrayna-Rusya savaşında diplomatik görüşmelerin hızlanmasıyla düşüşünü sürdürdü. Uzmanlar anlaşmaya dair ciddi bir gelişme olmadan düşüşün kalıcı olmayacağını belirtti.

Altın küresel piyasalarda risk iştahının toparlanmasına yol açan gelişmelerin etkisiyle kritik eşik olan 2 bin doların altındaki seyrini sürdürdü.


Spot altın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin dış politika danışmanlarından birinin Çarşamba günü yaptığı açıklamalar sonrası güvenli varlıklara olan talebin gevşemesiyle bu yılki kazançlarının bir kısmını geri verdi.


Yetkili Ukrayna’nın güvenlik garantileri karşılığında Rusya’nın tarafsızlık taleplerini tartışmaya açık olduklarını fakat en ufak bir toprak dahi teslim etmeyeceklerini söyledi.


Genel olarak emtialar önceki zirve seviyelerinin altına gelirken Fed’in faiz artırımı hazırlığı öncesi küresel ekonominin enflasyonist bir şok yaşayacağına dair endişeler sürüyor.

“Altındaki düzeltme Fed’in önümüzdeki hafta yapacağı politika toplantısı öncesi kâr alma amaçlı olabilir” diyen Kotak Securities Ltd. Kıdemli Analisti Madhavi Mehta, “Bununa birlikte jeopolitik tarafta hiçbir şey değişmedi ve enflasyon endişeleri yüksek kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla kalıcı bir düşüş göremeyebiliriz. Altın ancak Rusya-Ukrayna anlaşmazlığını çözmeye dair güçlü çabalar sonrası ciddi bir düzeltme yapabilir” değerlendirmesinde bulundu.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!