Tarih Verildi! Dolar ve Altın İçin Çarpıcı Analiz

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 5 Eylül 2022 09:54
Tarih Verildi! Dolar ve Altın İçin Çarpıcı Analiz

Tarih Verildi! Dolar ve Altın İçin Çarpıcı Analiz

Gram altın fiyatları 1.000 liranın altına ilerlerken analistler 21 Eylül'de yapılacak Fed toplantısına dikkat çekiyor. Para ve emtia piyasaları Fed’in faiz politikasını fiyatlamaya devam ediyor. Peki bu hafta piyasalarda yön ne olacak?


ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin istihdamın beklentilere paralel arttığını, ancak işsizlik oranının yükseldiğini ortaya koyması, yatırımcıların aklını karıştırsa da Fed'in agresif faiz artırımına devam edeceği endişeleri altın fiyatını baskı altında tutuyor.


Uzmanlar, FOMC toplantısı öncesinde Fed üyelerinden 75 baz puan faiz artırımına destek yönünde gelecek mesajların altın fiyatını tekrar 1700 dolar/ons seviyesinin altına iteceğini düşünüyorlar. Spot altın fiyatı bu sabah Cuma gününe göre yüzde 0,07 artışla 1713,82 dolar/ons seviyesinde.


DOLAR KURUNDA SON DURUM

IKON Menkul tarafından yapılan dolar analizinde şu ifadelere yer verildi:


Dolar ve Türk lirası paritesinde günlük periyotta izlediğimiz yükselen fiyat kanalından aşağı yönlü çıkıldı. Kanal altında kalındığı sürece geri çekilmeler görebiliriz. Bu durumda 18.15 ve 18.0150 destek olarak izlenebilir. Yukarı yönlü işlemlerde ise 18.21 ve 18.33 direnç oluşturabilir. Bugün Türkiye'de 10:00’da enflasyon oranlarının açıklanacağını ve veri sonrası paritede oynaklığın artabileceğini de belirtelim.

GÜMÜŞ YÜKSELİYOR

Gümüş’te düşüş rallisi sonrası 17.80 seviyesinden alınan desteğin etkisiyle toparlanmalar görülüyor. Toparlanmanın devamında 18.22 ve 18.65 direnç olarak izlenebilir. 17.80 seviyesinin kırılması ve altı fiyatlamalarda ise 17.28 ve 16.82 destek oluşturabilir."


GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın yeni haftaya 1003 lira seviyesinde başlarken, ons altın 1713 dolar bandında hareket ediyor. Dolar/TL kuru ise yeni güne 18.22 TL seviyesinde başladı.

-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!