Borsa İstanbul da Endeks Haftaya Yatay Başladı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 19 Nisan 2021 09:49
Borsa İstanbul da Endeks Haftaya Yatay Başladı

Borsa İstanbul da Endeks Haftaya Yatay Başladı



 - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yatay başlamasının ardından 1.465 puanda dengelendi.


Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 1.463, en yüksek 1.466,75 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın hemen üzerinde, 1.465 seviyesinde işlem görüyor.


Geçen haftanın son işlem gününde satıcılı seyreden endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışa göre yüzde 0,8 azalışla 1.464,25 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise yatay bir seyir izledi.


Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu ifade ederek, hafta genelinde ise çarşamba günü açıklanacak Para Politikası Kurulu toplantısı özeti ve tüketici güven endeksinin takip edileceğini, cuma günü resmi tatil olması dolayısıyla piyasaların kapalı olacağını söyledi.


Yurt dışında, ABD ile Rusya arasında artan gerilim ile Ukrayna'daki gelişmelerin yanı sıra perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ve cuma günü dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verilerinin yatırımcıların odağında bulunduğunu aktaran analistler, teknik açıdan endeks kontratında 1.490 puanın direnç, 1.440 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!