Borsa İstanbul da Gündem Kavcıoğlu'nun Bugün Yapacağı Meclis Sunumunda

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 11 Ekim 2021 11:36
Borsa İstanbul da Gündem Kavcıoğlu'nun Bugün Yapacağı Meclis Sunumunda

Borsa İstanbul da Gündem Kavcıoğlu'nun Bugün Yapacağı Meclis Sunumunda


Küresel piyasalarda, geçen hafta dalgalı bir seyir izlenmesinin ardından, bugün yurt içinde ağustos ayı ödemeler dengesi ve işsizlik verilerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı sunum takip edilecek.


Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi cuma günü yüzde 0,08 değer kazanarak 1.398,00 puandan kapanırken, haftalık bazda endeksteki kayıp yüzde 0,25 düzeyinde gerçekleşti. 


Enflasyonist kaygılar paralelinde yükselen tahvil faizlerinin seyrinin dikkatle takip edilmesi gerektiğine işaret eden analistler, bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu, yurt içinde ise ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi ve işsizlik oranı verilerinin takip edileceğini, ayrıca TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı sunumun gelecek dönem para politikalarının seyrine yönelik ipucu vermesi açısından önemli olacağını belirtti.


Teknik açıdan BİST 100 endeksinde, kısa vadeli düşüş trendi içerisindeki hareket sürüyor. Geçen hafta ana destek noktası olarak izlenen 1.375 seviyesinin korunma çabası görüldü. Haftayı yüzde 0.25 oranında bir değer kaybıyla tamamlayan piyasada,  bu desteğin korunma çabasının devam etmesi bekleniyor. Bu nokta üzerindeki hareketlerde endekste tepki yükselişlerinin sürmesi öngörülürken, küresel borsaların da yeni haftaya karışık yönde başladığı izleniyor. Son üç haftalık işlemlerde 1.370-1.417 bandında hareket endeks, haftayı 5 HAO'sının yaklaştığı 1.401 seviyesinin hemen altında tamamladı. Aynı zamanda kısa vadeli yönde izlenen 5-22 GAO'lar da yukarı yönde geçildi. Yeni haftada pozitif görüntünün devam etmesi için ilk etapta 1.411, ardından da 50 GAO direnci olan 1.420 seviyesinin geçilmesi gerekiyor. Son üç haftadır hareket edilen bandın kırılım yönü teknik yönde belirleyici olacak. Seans içi olası geri çekilmelerde ise yükselen trend desteği 1.397 ilk ara destek olmak üzere, 1.393 ana destek seviyeleri olarak takip ediliyor. 1.393 desteği aşağı yönde geçilirse 1.385 ve 1.375 destek seviyelerine geri çekilme hareketinin hızlanması bekleniyor. Endeks dolar bazında ise haftayı 1.55 centten kapatırken, 1.50-1.60 cent bandının teknik yönde önemli olduğu belirtiliyor.


Piyasalarda bugün takip edilecek verilerde öne çıkanlar yurt içi veriler olurken, 10.00'da ağustos ayı ödemeler dengesi ve ağustos ayı işsizlik oranı, sonrasında da 14.00'de TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM Plan Bütçe Komisyonuna sunumu izlenecek.


Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,26 artışla 1.401,59 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 3,59 puan ve yüzde 0,26 artarak 1.401,59 puana yükseldi.


Bankacılık endeksi yüzde 0,29 ve holding endeksi yüzde 0,16 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,39 ile turizm olurken, hiçbir sektör endeksinin kaybettirmediği görüldü.

(Borsa Gündem)

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!