Altında Gözler Fed Toplantısında

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 20 Eylül 2022 14:31
Altında Gözler Fed Toplantısında

Altında Gözler Fed Toplantısında

Altın, yatırımcıların değerli metal üzerinde aşağı yönlü baskı kurabilecek olan Fed’in alacağı faiz artışının muhtemel büyüklüğünü değerlendirmesiyle iki yıldan fazla sürenin en düşük seviyesine yakın yatay seyretti.


Eylül ayının ilk yarısında 1.700 dolar üzerinde seyreden spot altın geçtiğimiz hafta bu seviyenin altına geriledi. Değerli metal o zamandan beri istikrar kazanmış olsa da, Çarşamba günü Fed’in enflasyonu dizginlemek için 100 baz puana kadar olası faiz artışının faiz getirisi olmayan emtiada yeni bir düşüşü tetikleyebileceği değerlendiriliyor.


Yamana Gold Inc. İcra Kurulu Başkanı Peter Marrone, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, altının yine de Fed'in faiz kararı öncesinde "direnç gösterdiğini" vurguladı. Aralarında altın takı alımlarının da bulunduğu Hindistan ve Çin gibi ülkelerden Asyalı alıcıların verdiği alım desteğinin fiyatlara yardımcı olduğu görüldü.


Ülkenin gümrük idaresinden alınan verilere göre, Çin'in toplam parasal olmayan altın ithalatı, Temmuz ayındaki 176 tondan Haziran 2018'den bu yana en büyük miktar olan geçen ay 182 tona yükseldi.


Bu hafta, her yıl düzenlenen Denver Altın Forumu'na katılan uzun vadeli spot altın yatırımcıları iyimser. Sektörün en büyük yıllık toplantısında 10 katılımcının katıldığı bir anketteki ortalama tahmine göre, fiyatlar yılsonuna dek 1806,10 dolara ulaşacak. Tahmin, Pazartesi günkü spot kapanış fiyatının yüzde 7,8 üzerinde ve altının bu kadar yüksek seviyeye ulaştığı son dönem Temmuz ayının başındaydı.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!