Borsada Yeni Rekorlar Gelecek Mi?

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 25 Ekim 2022 13:40
Borsada Yeni Rekorlar Gelecek Mi?

Borsada Yeni Rekorlar Gelecek Mi?

Borsa İstanbul'da rekorlar devam ediyor. 4 bin puanı aştı. Rekor gelmeye devam edecek mi? İngiltere'de Liz Truss'ın istifasının ardından partisindeki liderlik yarışını kazanarak başbakanlığa gelen Hint asıllı Rishi Sunak, ilk konuşmasını yaptı. "Derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğumuza şüphe yok. Artık istikrara ve birliğe ihtiyacımız var" dedi. Yeni Başbakanı İngiltere ekonomisi için iyi gelir mi? Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak değerlendirdi. 

Doç. Dr. Yüksel Okşak, “Aşacak gibi gözüküyor. 4 binin üzerine çıkışı daha önce test ettik. Geçtiğimiz hafta direnç noktasından geri döndük. Bir de hisse tarafından bir değişiklik var. Orada da bankalardan ziyade artık sanayi hisselerinin biraz artış gösterdiğini görüyoruz.


Sebebi neler?  İçeride ve dışarıda bazı sebepler var. Mağlumunuz yıl sonuna geliyoruz. Artık firma bilançoları açıklanacak. Enflasyon nedeniyle bilançoların yüksek geleceğini bekliyor yatırımcı. Sebepler biri bu. Diğeri ise enflasyonist ortamın yatırımcıya ve hane halkına çok farklıca bir yatırım aracı bıraktığını söyleyemeyiz.


Elimizde konut var. Reelde %60 değer getiren ki bu ay itibariyle orada da bir miktar yavaşlama gördük. Bir de hisse senedi kaldı. Altın gibi, dolar gibi araçlar artık hem kur korumalı mevduattan ötürü hemde güçlü dolardan ötürü altının seyrinin biraz negatif olmasından ötürü yatırımcı hisse senedine yoğun ilgi gösterdi.  Dün itibariyle borsadaki yatırımcı sayısı 2.75 milyon oldu. Önümüzdeki günlerde bunun artmasını bekliyoruz. Bunlar içerideki sebepler.

Dışarıda ise FED. FED her ne kadar enflasyonla mücadele faiz artımını agresif olarak sürdürse de resesyon endişeleri bir gün onların da verilerini etkileyecek yani istihdam kaybına veya sanayi rakamlarında bir gevşeme gösterecek. O tarih itibariyle bu işi biraz yavaşlatma noktasına gelecekler.” ifadelerini kullandı.


-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!