Piyasa Katılımcılarının Ekim Ayı Raporu Yayımlandı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 15 Ekim 2021 11:36
Piyasa Katılımcılarının Ekim Ayı Raporu Yayımlandı

Piyasa Katılımcılarının Ekim Ayı Raporu Yayımlandı


 Reel ve finans sektörü yetkililerinin döviz, enflasyon, büyüme ve faize dair yakın dönem beklentilerini ölçen Piyasa Katılımcıları Anketi Ekim ayı raporu yayımlandı.


Yıl sonu TÜFE beklentisi son anket döneminde 16,74'ten 17,63'e yükseldi. Ayrıca 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 12,94 iken, bu anket döneminde yüzde 13,91'e yükseldi.


Yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 8,92 TL iken, bu anket döneminde 9,22 TL oldu ve kur bugün 9,2275'e yükselerek rekor tazeledi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 9,56 TL iken, bu anket döneminde 10,01 TL'ye yükseldi.


2021 büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde %8,2 iken bu anket döneminde yüzde 8,9'a yükseldi. 2022 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde olduğu gibi %4,2 oldu.


Eylül ayında faiz beklentisi %19'du, fakat merkez bankası faizi %18'e düşürdü. Piyasaların Ekim ayı beklentisi %17,82 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde %19,00 iken, bu anket döneminde %17,63 oldu.

(İnvesting)

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!