Altın Son 1 Ayın En Alt Seviyesine Geriledi!

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 21 Ekim 2022 16:44
Altın Son 1 Ayın En Alt Seviyesine Geriledi!

Altın Son 1 Ayın En Alt Seviyesine Geriledi!

Altının ons fiyatı, 7 aydır aralıksız değer kaybederken; altının gram fiyatı ise, üçüncü ayını düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor. Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, 2023 yılında rollerin değişeceğine dikkat çekerken, altın fiyatlarındaki gelişmeleri ve öngörülerini değerlendirdi.

Ons Altın bugün, 1617 dolara kadar gerileyerek 28 Eylül tarihinden bu yana en düşük seviyeyi görürken; en yüksek 1628 dolara yükselebildi.


GRAM ALTIN 1 AYIN DİBİNDE

Gram altının fiyatı, haftanın son işlem gününde 967 liraya kadar gerileyerek 1 ayın en dibini görürken, en yüksek 976 puana yükseldi.


Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, hurriyet.com.tr için altın fiyatlarındaki gelişmeleri değerlendirdi.


YÜZDE 22 DEĞER KAYBETTİ

"Altın ekim ayında değer kaybediyor. Eylül ayın 1.661 dolar seviyesinde tamamlayan ons fiyatı, bu ay yüzde 2,5 düşerek 1.619 dolara geriledi. Mart ayında 2070 doları gören altının geride kalan 7 ayda toplam kaybı yüzde 22’ye ulaştı."


"Bu güçlü düşüş trendinin diğer bir özelliği ise molasız sürmesi. Çünkü altın Mart 2022 sonrası parkur olan 7 ayın tamamında düştü. Dikkate değer bir tepki yükselişi dahi yaşamadı. Şüphe yok ki bu negatif fiyatlamanın besin kaynağı global tahvil faizlerindeki sert yükseliş oluyor."


"2021 yılını yüzde 1,51 seviyesinde tamamlayan ABD 10 yıllık tahvil faizi geride kalan 10 ayda yüzde 4,28 seviyesine kadar yükselerek büyük bir değişime imza attı ve başta altın, tüm finansal seçenekler üzerinde etkili oldu."


"2023'TE ROLLER DEĞİŞECEK"

"1979 petrol krizini çağrıştıran düzeyde yükselen küresel enflasyon ve buna sert reaksiyon gösteren tahvil piyasaları 2022 yılında öne çıkanlar olarak tarih kitaplarında yerini alacak. Ancak ben 2023 yılında rollerin değişeceği görüşündeyim."


"2.200 DOLAR TEST EDİLEBİLİR"

Önce global enflasyon düşüşe geçtiğine sonrasında da bunu gören tahvil faizlerinin rotayı uzun soluklu (2-3 yıl) bir yolculuk için aşağı çevirdiğine şahit olacağımızı düşünüyorum. Gerçekleşirse bu senaryo altın adına çok iyi Haber ve önümüzdeki en azından 2 yıl altın fiyatlarında ana rotanın ölçülü şekilde yukarı olması muhtemel. 2023 yılında 1900 doları 2024 yılında 2200 doları test edilebilir.


"Söz konusu fiyatlama 2023 yılına kalmadan bu çeyrek içinde başlayabilir mi derseniz, evet ben bunun mümkün olduğu görüşündeyim."


"ABD tahvil piyasası Fed’in politika faizini yüzde 4,75 – yüzde 5,00 bandına kadar yükselteceğini önemli ölçüde fiyatlamış görünüyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde tahvil faizlerinde bir düşüş trendinin başladığına şahit olmamız pekala mümkün."


-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!