Altında Dikkatler ABD Enflasyonuna Çevrildi

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 12 Ekim 2022 10:18
Altında Dikkatler ABD Enflasyonuna Çevrildi

Altında Dikkatler ABD Enflasyonuna Çevrildi

Altın İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) acil piyasa desteğini hafta sonuna kadar kaldırılacağına dair açıklamalarının piyasa güvenini kırılganlaştırmasıyla yatay seyretti. Yatırımcıların dikkati Perşembe yayımlanacak enflasyon verisinde olacak.

Altın, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) hafta sonuna kadar acil piyasa desteğinin kaldırılmasına ilişkin açıklamalarının traderları şaşırtarak yatırımcı duyarlılığını kırılgan hale getirmesinin ardından Asya'da yatay seyretti.


Spot altın, Fed'in aralıksız faiz artırımları ve daha agresif para politikası sıkılaştırma beklentileri nedeniyle Mart ayında gördüğü yılın en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 19 düştü.


Geleneksel güvenli liman jeopolitik gerilimler ve merkez bankalarının fiyatlar üzerindeki enflasyonist baskıları gidermek için daha fazla adım atacağına dair endişelerle 1700 dolar seviyesinin oldukça altında işlem görüyor.


BOE Başkanı Andrew Bailey’nin fon yöneticilerine sahip oldukları ve sürdüremeyecekleri pozisyonları piyasa desteği durdurulmadan önce hafta sonuna kadar elden çıkarmaları yönündeki uyarısı değerli metal üzerindeki baskıyı artırarak tahvil getirileri ve doların yükselmesine neden oldu.


Geleneksel olarak dolar ve faizlerle negatif korelasyona sahip olan faizsiz metal, Salı günü yüzde 0,9 gerilemeyle seansı kayıpla kapattı.


Piyasanın dikkati bu hafta Perşembe günü yayımlanacak Fed’in gelecekteki faiz artış patikasına dair ipuçları verebilecek ABD enflasyon verisinde olacak.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!