Altında Korkutan Düşüş! Kritik Soruya Cevap Verildi

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 21 Ekim 2022 09:36
Altında Korkutan Düşüş! Kritik Soruya Cevap Verildi

Altında Korkutan Düşüş! Kritik Soruya Cevap Verildi

Altın fiyatları son günlerde ani düşüşler yaşıyor. Yatırım uzmanlarının altın fiyatlarında “1.500 dolarlı seviyeler konuşmaya başlayabiliriz" öngörüsü soğuk duş etkisi yarattı. Hal böyle olunca altını olanlar, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşüp düşmeyeceğini merak ediyor.


QNB Finansinvest tarafından yapılan analizde şu ifadeleri kullandı:


GRAM ALTIN 1000 TL'NİN ALTINDA

"Altın ons fiyatlarında 1.640 dolar desteğinin aşağı kırılması görünüm açısından negatif. 1.640 dolar direnç haline gelirken, bu seviyenin altında kaldığı sürece 1.615 dolar olan ana desteğine doğru geri çekilme ihtimali bulunuyor. Gram altında 960 TL, 1.000 TL ise direnç olarak takip edilebilir."


DOLAR KURU NE OLACAK?

Dolar kuru TCMB’nin faiz indirim kararı sonrasında 18,50-18,60 bandının üzerine tepki gösterse de yeniden bu aralığa geri döndü. 18,65 ve devamında 18,74 dirençler olarak izlenebilir.18,40 ise destek seviyesidir.


"1.622’NİN KIRILMASI HALİNDE ARTIK DAHA GÜÇLÜ GERİ ÇEKİLMELER GÖREBİLİR"

IKON Menkul tarafından yapılan altın analizinde ise şu ifadelere yer verildi:

"Hafta genelinde genel olarak satış ağırlıklı hareket eden sarı metal, Asya seansında tekrar kritik 1.622 desteğini güçlü bir şekilde test ediyor. Son üç gündür yukarı yönde hareket eden ABD 10 yıllık tahvil faizinin de bu baskıda etkisi var. Bu gece itibariyle de 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4.27 ile son zamanların en yükseğine çıktı.


1.500 DOLAR ÖNGÖRÜSÜ

1.622’nin kırılması halinde artık daha güçlü geri çekilmeler görebilir ve 1500’lü seviyeler konuşmaya başlayabiliriz. Ancak 1.622’nin kırıldığını günlük kapanışla teyit etmek gerekecek.

-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!