Altında Zayıf Dolar Etkisi

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 18 Ekim 2022 11:06
Altında Zayıf Dolar Etkisi

Altında Zayıf Dolar Etkisi

Altın, doların zayıflaması ve İngiltere'de yeni Maliye Bakanı Hunt'ın vergi indirimini içeren programın önemli bir bölümünden vazgeçileceğinin işaretlerini vermesiyle değer kazandı.

Altın, zayıflayan dolar ve gerileyen tahvil getirilerinin küresel ekonominin resesyona gireceğine dair endişeleri artırmasıyla yükseldi.


Haftanın ikinci gününde spot piyasada altının onsu 1.660 doları gördü.


Dolar ve faizlerle negatif korelasyona sahip olan metal rekor seviyelere yakın seyreden dolar tarafından baskılanmaya devam ediyor.


Spot altın bu yıl dalgalı bir seyir izlemiş ve Fed’in agresif para politikası sıkılaştırması ve yatırımcıların ABD dolarına sığınmaya yönelmesiyle Mart ayında gördüğü zirvesinden yüzde 20 değer kaybetmişti.


İngiltere yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt’ın Liz Truss’ın kamu maliyesinde düzeni yeniden sağlamaya yönelik tartışma yaratan programından geriye kalanları parçalama hamlesi Pazartesi günü sterlin ve tahvil getirilerinin ABD doları ve tahvil getirileri karşısında değer kazanmasına neden oldu. Bu hamle altının son seansta yüzde 1,5 yükselmesine neden oldu.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!