Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Beştepe'de Toplanıyor

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 17 Ağustos 2022 12:01
Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Beştepe'de Toplanıyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Beştepe'de Toplanıyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde enflasyonla mücadele, gıda, enerji arz ve güvenliğine dair başlıklar olacak. O toplantı geçtiğimiz dakikalarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında 9'uncu kez toplanıyor.


Toplantıya ekonomi bürokrasisinden başkent Ankara'da önemli isimlerin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı, Ticaret Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı da katılacak. Ekonomi ve çalışma hayatına dair kritik başlıklar ele alınacak. Türkiye ekonomisine ilişkin genel görünüm masaya yatırılacak. 


Oldukça kritik bir başlık daha var. O da 2023-2025 yıllarını kapsayacak 3 yıllık orta vadeli programın hazırlıklarının ne aşamada olduğu Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nca incelenecek. 

Yüksek enflasyon bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi. Yüzde 80'lere ulaşan o enflasyon alım gücünü gün ve gün daraltıyor. Alım gücünün tekrar genişleyebilmesi için enflasyonla mücadelede ortaya konulacak yeni enstrümanlar Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde toplantıda ele alınacak başlıkların arasında. 


Hem yurt içinde hem de yurt dışında gıda ve enerji alanında arz güvenliğini etkileyen oldukça önemli olaylar, gerilimler yaşanıyor. Bu gerilimlerin Türkiye'ye yansımalarının en aza indirilebilmesi için gıda ve arz güvenliğinin özellikle kışa yaklaştığımız, son bahara girdiğimiz bu günlerde enerji ve arz güvenliği noktasında atılacak adımların neler olacağı yine Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nca ele alınacak.


Toplantının ardından bir yazılı açılama yapılması bekleniyor. Kurul en son toplantısını 21 Haziran'da yapmıştı. 

-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!