Erdoğan'dan BAE Ziyareti Öncesi KDV Mesajı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 14 Şubat 2022 11:31
Erdoğan'dan BAE Ziyareti Öncesi KDV Mesajı

Erdoğan'dan BAE Ziyareti Öncesi KDV Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın daveti ile bugün Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) gidiyor. Ziyarette iki ülke arasında yatırım, ticaret, savunma, ulaştırma, tarım, sağlık alanlarını da kapsayan 12 anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abu Dabi'ye gerçekleştireceği resmi ziyarette iki ülke arasında yatırım, ticaret, savunma, ulaştırma, tarım, sağlık alanlarını da kapsayan 12 anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

Resmi ziyaret kapsamında Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile yapılacak baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından iki liderin anlaşma ve mutabakat muhtıralarının imza törenine katılması, iki ülke ilişkilerindeki olumlu ivmeyi daha da artıracak 12 anlaşmanın imzalanması planlanıyor.


Ziyaret öncesi havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:


-BAE ile ilişkilerimizde yeni bir dönemi başlattık.

-BAE'yi ziyaretimizin amacı potansiyeli hızlıca hayata geçirmektir, bu yönde önemli mesafe alacağımıza inanıyorum.

-BAE'deki önemli yatırımcılarla bir araya geleceğim.

-Körfez bölgesindeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizden ayrı görmüyoruz. Geçtiğimiz ay Abu Dabi'ye yapılan saldırıları güçlü şekilde kınadık.

-Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz temaslarda, ikili görüşmelerimizin haricinde bölgesel konuları da ele alacağız.

-Abu Dabi en çok ticari ilişkimiz olan bölgelerden birisi. İki ülke ekonomisi çok daha önemli bir potansiyeli temsil ediyor. Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler, gerek imzalayacağımız imzalarla bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum.

-Eşim Emine Erdoğan henüz pozitif. Hamdolsun biz negatif olduk şu anda eşim tedavisine devam ediyor. Süreci hafif bir şekilde devam ettiriyor.

KDV İNDİRİMİ


Erdoğan, KDV indirimi uygulamasının bugün başlayacak olmasını duyurmasının ardından marketlerin fiyatları arttırdığı haberlerine ilişkin de net bir uyarıda bulundu.


"Bu konuyla ilgili gerek Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar" diyen Erdoğan, "Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır. Buraların kontrolü ve denetimi sürdürülecek" dedi.

-finans.mynet.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!