Fed Faizleri Daha Da Artırdığında Altın Fiyatı Ne Olacak?

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 21 Eylül 2022 11:10
Fed Faizleri Daha Da Artırdığında Altın Fiyatı Ne Olacak?

Fed Faizleri Daha Da Artırdığında Altın Fiyatı Ne Olacak?

Analistler Fed'in şahin kalmaya devam ettiği için ons başına 1.600 dolar seviyesinin kartlarda olduğunu söylüyor. Tahminlere göre Fed yıl sonunda faizleri 4,25 seviyesine çıkaracak ve bu altın için büyük bir girdap oluşturacak.


ALTIN YAKLAŞIK YÜZDE 20 GERİLEDİ

Mart ayında başlayan faiz artırımları, altın fiyatlarının önemli ölçüde düşmesine neden olan temel olayların başında geldi. Ardışık dört faiz artırımının ardından altın yaklaşık yüzde 19 veya ons başına 400 dolar düştü.


PİYASA POWELL’IN KONUŞMASINA ODAKLANDI

Bugün saat 21:00’de açıklanacak faiz kararı sonrası Powell’ın mesajlarında Jackson Hole ekonomik sempozyumunda ifade edilen aşırı şahin tonun sürdürüleceği tahmin ediliyor. Ağustos çekirdek enflasyon oranı, Fed'in ulaşmak istediği yüzde 2'lik hedefin üç katı durumunda.


FED’İN GELECEK ADIMLARI ÖNEMLİ


OANDA'nın kıdemli pazar analisti Edward Moya, Kitco News’e verdiği demeçte, "Fed Başkanı Powell'ın mesajı büyük olasılıkla altının burada ezilip ezilmeyeceğini belirleyecek. Powell piyasaları sıkılaştırmayla yalnızca agresif kalacaklarına değil, ekonomik gerileme kötüleşirken bile oranları sabit tutacaklarına ikna edebilirse, altının başı o zaman belaya girecek." diye konuştu.


ALTIN SAVUNMASIZ KALABİLİR

ANZ'nin kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, “Altın zorlu bir makro ortamda daha da aşağı hareketlere karşı savunmasız kalmaya devam ediyor. Başka bir agresif faiz artırımı beklentileri, doların güçlenmeye devam etmesine neden olabilir." dedi. ING'nin küresel piyasa başkanı Chris Turner, Fed'in artan durgunluk endişeleri ve yumuşak bir inişle ilgili bir işaretin "ABD 2-10 Hazine eğrisinde aşırı (50 baz puana yakın) bir ters dönüş" olduğunu söyledi. Ancak bu küçük bir ihtimal…


TD Securities emtia stratejistleri, "Fed fon oranı nötr oranın üzerine çıkacak" dedi. Bu açıdan altın yatırımcıları, Eylül, Kasım ve Aralık aylarındaki kalan üç Fed toplantısında faiz oranlarının yükselmeye devam etmesini bekleyebilirler.


FAİZ KARARIYLA ALTINDA YÖN BELLİ OLACAK

Bugüne 1664 dolardan başlayan ons altın fiyatına karşılık gram altın güne 980 liradan başladı. Saat 10:00’a kadar en düşük 978 lira, en yüksek ise 983 lira seviyeleri test edildi. 


-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!