Kripto Paralarda Satış Rüzgarı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 11 Şubat 2022 10:41
Kripto Paralarda Satış Rüzgarı

Kripto Paralarda Satış Rüzgarı 

Kripto para birimleri geçtiğimiz gün ABD’den gelen rekor enflasyon verisi sonrası yönünü aşağı çevirdi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) agresif bir faiz artışına gideceği fiyatlanırken, ABD hisse piyasalarının düşüşe geçmesiyle birlikte dijital varlıklarda da satış baskısı arttı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz gün ABD’de açıklanan enflasyon rakamları sonrası para piyasaları ve kripto para birimlerinde rüzgar tersine döndü. ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocakta aylık bazda yüzde 0.6, yıllık bazda ise yüzde 7.5 oranında yükseldi.

Piyasa beklentileri ise tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0.4, yıllık yüzde 7.2 artacağı yönündeydi. ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesindeki yerini korumasıyla birlikte Fed’in sıkı para politikası hamlesini artırması bekleniyor.


Piyasalarda bu yıl Fed’in 7 kez faiz artışına gitmesi fiyatlanıyor. ABD’de enflasyonun öngörülemez seviyede artması Fed’i sıkı para politikası uygulamaya zorluyor.


Fed’in faiz artışında agresif davranacağına yönelik beklentilerin artmasıyla birlikte geçtiğimiz gün ABD borsalarında satıcılı bir seyir izlendi. Nasdaq endeksi yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti. Kripto para birimlerinde sert düşüş görüldü.


Özellikle son dönemde Nasdaq endeksi ile Bitcoin arasında pozitif korelasyon yatırımcıların dikkatini çekiyor.

BITCOIN RESMEN ÇAKILDI


Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde 45 bin 821 dolara kadar yükselen Bitcoin, bu seviye üzerinde tutunamayarak yönünü aşağı çevirdi. Yüzde 2’ye yakın değer kaybeden Bitcoin, 43 bin 495 dolardan kapandı.


Dün gerçekleşen satış baskısının etkisi bugün de hissediliyor. Bitcoin, 42 bin 600 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra şu dakikalarda 43 bin 200 dolar seviyesi üzerinde hareket ediyor.


ETHEREUM’DA SERT KAYIP


Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık Ethereum, geçtiğimiz gün 3 bin 200 doların üzerinde hareket ederken, 3 bin dolar seviyesine kadar geri çekilerek yüzde 5’in üzerinde değer kaybı yaşadı. Ethereum bugün 3 bin doların üzerinde sakin bir seyir izliyor.


KRİPTO PARA PİYASASI 2 TRİLYON DOLARDAN DÖNDÜ


Kripto paraların toplam sermaye değeri geçtiğimiz gün gelen satışların etkisiyle 2 trilyon dolardan 1.92 trilyon dolara kadar geri çekildi. Dijital varlıkların toplam piyasa değeri bugün 1.93 trilyon dolar seviyesinde hareket ediyor.

-milliyet.com.tr-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!