Küresel Piyasalarda ABD Enflasyonu Coşkusu Geride Kaldı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 14 Kasım 2022 11:13
Küresel Piyasalarda ABD Enflasyonu Coşkusu Geride Kaldı

Küresel Piyasalarda ABD Enflasyonu Coşkusu Geride Kaldı

Geçen hafta ABD'de beklentilerin altında gerçekleşen enflasyon riskli varlıklara yönelik ilginin artmasını beraberinde getirirken, yeni hafta sınırlı kayıplarla girdi.

Wall Street endeksleri geçen haftayı yükselişle tamamlamalarının ardından yeni haftaya vadeli işlemlerde sınırlı kayıplarla başladı.


S&P 500 ve Nasdaq 100 geçen haftayı beklentinin altında kalan ABD enflasyonunun etkisiyle yüzde 5,9 ve yüzde 8,84 yükselişle noktalamıştı.


Asya endekslerinde ise Çin’in açıkladığı destek paketlerinin olumlu etkileri gözleniyor. Japon Nikkei 225 negatif ayrışırken, Çin CSI 300 ve Hong Kong Hang Seng artıda.


Konut şirketleri Çin ve Hong Kong’daki yükselişe öncülük ederken, Country Garden Holdings Co. hissesi rekor bir hareketle yüzde 55 tırmanış kaydetti.


ABD’de geçen hafta açıklanan tüketici enflasyon verisinin ardından Fed’in daha güvercin bir politika izleyebileceği beklentisi ile haftayı yüzde 3,5 düşüşle tamamlayan Bloomberg Dolar Endeksi, Fed Guvernörü Christopher Waller’ın yaptığı açıklamalarla bu sabah yüzde 0,4 artıda.


Waller Fed’in faiz indirimlerini sona erdirmeden “gidecek daha yolu olduğunu” ve faiz artışlarının gelecek bir veya iki toplantıda bitmeyeceğini belirtti.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!