LUNA Coin Olayı Nedir, Neden Düşüyor, Yükselir Mi?

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 12 Mayıs 2022 10:15
LUNA Coin Olayı Nedir, Neden Düşüyor, Yükselir Mi?

LUNA Coin Olayı Nedir, Neden Düşüyor, Yükselir Mi? 

TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon Luna Foundation Guard sabit coinin değerini yeniden 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdi, fakat beklenen yükseliş gerçekleşmedi. Yaşanan gelişmelerin ardından Binance LUNA ve UST işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Kripto para piyasasındaki deprem devam ederken, piyasanın başrol oyuncularından LUNA coin de hızlı bir düşüş yaşadı. UST ve LUNA krizi üzerine ABD'de enflasyon beklentileri aşınca kripto para piyasası adeta çöktü.


LUNA COİN OLAYI NEDİR?

ABD enflasyon verisi ardından kripto para piyasası karışırken Terra ağının kripto parası LUNA coin adeta dibi gördü. Bir günde yüzde 97 oranında düşen luna coin etkisini Bitcoin'e de yansıttı. Geçtiğimiz gece 30.000 doların altını gören Bitcoin bugün yüksekten başlayarak toparlandığını hissettirirken saat 15.29 civarında satış dalgasıyla birlikte sadece yarım saat içinde 29.360 dolara geriledi.


LUNA COİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin son durumunu da bağlı olarak düşen luna coin düşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 120 dolar seviyelerini gören LUNA coin 9 dolar gibi bir seviyeye düşerek aşağı yönlü kırılma yaşıyor. Borsalarda LUNA ve UST çekimleri kapatılırken bazı borsalarda ise UST ticareti de bir süreliğine durduruldu. Normalde bitcoin düştükçe stabil coinlere ilgi artıyor. Ancak taleple birlikte beklenen arz sağlanamadığından kırılma yaşandı. Bununla birlikte bitcoine bir siber saldırı düzenlendiği de iddia edilenler arasında yer alıyor.


LUNA COİN NE KADAR, KAÇ TL?

Saat 17.00 itibarıyla yüzde 93 oranında düşüş yaşayan 1 luna coin 0.92 dolar seviyesinde düşüşle ilerliyor. Türk lirası bazında 29 TL oranında ilerleyen luna coin tüm para birimlerinde düşüş yaşıyor.


LUNA COİN NEDİR?

Güney Koreli firma Terraform Labs, 2018 yılında şirketin CEO'su olan Daniel Shin ve Kwon tarafından kuruldu. Luna coin, Tendermint ile oluşturulmuş bir Proof of Stake (PoS) blok zinciri altyapısı üzerinde çalışan algoritmik bir stablecoin platformudur. LUNA, Terra platformunun tokenidir ve fiyat istikrarı mekanizması olarak stabilcoinlerin (TerraSDR'ler ) ihracında ve ayrıca stake etme ve ağ yönetişimi için kullanılır. TerraSDR'lerin değerini ilgili sabitlenmiş para birimleriyle dengelemek için, kullanıcılar LUNA jetonlarını TerraSDR'ler karşılığında kullanabilir ve bunun tersi de geçerlidir.


Terra'nın kararlılık mekanizması, kullanıcıların arbitraj faaliyetlerine bağlıdır. Örneğin, TerraKRW (Kore Wonuna sabitlenmiş TerraSDR) fiyatı, ikincil piyasalarda Kore Wonu karşısında 0.95:1.00'e düştüğünde, kullanıcılar borsalarda 95 KRW ile 100 TerraKRW satın alabilir ve bu jetonları Terra platformunda LUNA için kullanabilirler. 100 KRW değerinde jeton. 1 TerraKRW'nin fiyatı 1 KRW'nin üzerine çıkarsa, kullanıcılar Terra platformunda TerraKRW satın alabilir ve kar için borsalarda satabilir. Terra protokolü, birim madencilik ödüllerindeki değişikliklere karşı çıkmak için işlem ücretlerini ve LUNA yakma oranını (1 milyar LUNA denge arzıyla) kullanarak tüm ekonomik koşullarda ağ katılımcıları için öngörülebilir ödüller elde etmeye çalışır.

-mynet.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!