Petrolde Haftalık Kayıp

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 9 Eylül 2022 09:23
Petrolde Haftalık Kayıp

Petrolde Haftalık Kayıp

Petrol, talep endişeleri, artan stoklar ve Biden yönetiminin acil durum rezervlerini kullanma olasılığı nedeniyle arka arkaya haftalık prim kaybetti.

ABD ham petrolü Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine ulaştıktan sonra bu hafta yüzde 4'ten fazla düşüşle varil başına 83 dolara geriledi. Brent petrol ise 94 dolardan işlem görüyor.


Merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmesi ve Çin'in sıfır-Kovid stratejisine bağlı kalması nedeniyle tüketimin darbe alacağı endişesi var. Doların rekor seviyeye yükselmesi de ek bir faktör oldu.


ABD'li yetkililer, stratejik ham petrol rezervlerinden ek bir kullanma olasılığı da dahil olmak üzere, bu yıl içinde petrol fiyatlarında korkulan bir artışı önlemenin yollarını arıyorlar. Yetkililer, başka adımlar atılmazsa, AB'nin Rus tedarikine yönelik yaptırımlarının yürürlüğe girdiği bu Aralık ayında fiyatlarda bir artış olacağı konusunda uyarıyorlar.


Ham petrol fiyatları, küresel bir yavaşlamaya ilişkin endişelerin güçlenmesi ve Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği ralliyi tersine çevirmesiyle Haziran ayındaki zirvelerinden bu yana yaklaşık üçte bir oranında düştü.


Perşembe günü, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, ABD merkez bankasının fiyat baskılarını dizginlemeye kararlı olduğunu, Avrupa Merkez Bankası'nın ise bölgede kötüleşen bir enerji krizinin ortasında resesyona girme riskine rağmen faiz artışı sağladığını söyledi.


Fiyatlardaki düşüş, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri için hafta başında nominal bir üretim kesintisi açıklamasının ardından kısa süreli bir ralliyi tetikliyor. Düşüş, OPEC+'ın arzı sabit tutmasını bekleyen birçok traderı şaşırttı.


Perşembe günü, ABD hükümeti verileri, beklenenden fazla 8,8 milyon varil, artan ham petrol stoklarında büyük bir artış olduğunu gösterdi. Aynı zamanda, benzin talebi göstergesi 2020 sezonluk seviyelerinin altına düştü.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!