Piyasalarda Dolar Etkisi!

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 12 Ekim 2022 10:09
Piyasalarda Dolar Etkisi!

Piyasalarda Dolar Etkisi! 

Yen-dolar paritesi, Ağustos 1998'den bu yana ilk kez 146'nın altına düştü. Sterlin ise yeni tahvil alımlarının ardından düşüşüne devam etti.

ABD enflasyon verileri ve bunun Fed'in faiz artırımları üzerindeki etkisi gündemdeyken doların diğer ülke para birimlerine karşı değerlenmesi devam ediyor.


Dolar son olarak, yen karşısında Ağustos 1998'den bu yana yeni bir zirveye daha yükseldi ve geçen ay Japon yetkililerin müdahalesine yol açan seviyelerin üzerine çıktı.


Dolar, son 24 yıldır görülmeyen bir seviye olan 146,35'e kadar çıktıktan sonra yüzde 0,3 daha değerlenerek 146,30 yene ulaştı.


Japon yetkililer, yenin dolar başına 145.90'a kadar düştüğü 22 Eylül'de 1998'den bu yana ilk yen alım müdahalesini gerçekleştirdi.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuk yaptığı açıklamada, yetkililerin gerektiğinde döviz piyasasında gerekli adımları atacağını ve önemli olanın döviz hareketlerinin hızı olduğunu da sözlerine ekledi.


Öte yandan Sterlin, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'nin merkez bankasının Cuma günü acil tahvil alım programını sonlandıracağını yinelemesi ve emeklilik fonu yöneticilerine pozisyonlarını bu zaman dilimi içinde yeniden dengelemeyi bitirmelerini söylemesinin ardından iki haftalık yeni bir dip seviyesine geriledi.


Riske duyarlı Avustralya doları da, 2 buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.


-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!