Tire'de İstiklal Savaşı Kahramanı Gökçen Efe'nin Büstü Açıldı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 22 Kasım 2022 17:20
Tire'de İstiklal Savaşı Kahramanı Gökçen Efe'nin Büstü Açıldı

Tire'de İstiklal Savaşı Kahramanı Gökçen Efe'nin Büstü Açıldı

Tire ilçesinde, İstiklal Savaşı kahramanı Gökçen Hüseyin Efe'nin büstü, şehadetinin 103. yıl dönümünde düzenlenen törenle açıldı.

Tire Belediyesi tarafından yaptırılan ve Kent Müzesi önündeki kaideye konulan büstün açılış törenine; Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Dinç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Nail Aykaç ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Çobanoğlu, "Kuvayımilliye kahramanlarından Gökçen Hüseyin Efe'nin adına yapılan büstün açılış için bir araya geldik. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gökçen Hüseyin Efeyi de saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye bölgesinde yaptığı operasyonlara değinerek, "Kahraman ordumuzun operasyonlardan zaferle döneceğine olan inancımız tamdır. Bu coğrafya Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Duran, Gökçen Hüseyin Efe'nin yurdun düşman işgalinden temizlenmesinde önemli rol oynamış bir kişi olduğunu dile getirdi.

Programın son bölümünde Tire Müftüsü Abdullah Kır dua etti, ardından da Gökçen Hüseyin Efe'nin büst açılışı yapıldı.

-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!