Altın Fiyatlarında ABD Enflasyonunun Ardından Hızlı Yükseliş

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 10 Kasım 2022 17:36
Altın Fiyatlarında ABD Enflasyonunun Ardından Hızlı Yükseliş

Altın Fiyatlarında ABD Enflasyonunun Ardından Hızlı Yükseliş

ABD Ekim ayı enflasyonunun 7,7 ile beklenenin altında gelmesi sonucu son seanslarda yükseliş trendindeki ons altın fiyatı ivmeyi artırdı. Altının ons fiyatı 2 ayın zirvesine, gram altın 3 ayın zirvesine tırmandı.

Piyasa beklentilerinden daha soğuk gelen ABD enflasyon raporu altın yatırımcısını sevindirdi. Ons altın ABD enflasyonunun ardından 1736 dolara kadar yükseldi. Rakam, yatırım aracının son 2 ayda kaydettiği en yüksek seviye oldu.


Ekim ayına ilişkin yeni yayınlanan ABD tüketici fiyat endeksi raporu, yıllık yüzde 7,9'luk artış beklentilerine kıyasla yıllık yüzde 7,7 arttı ve Eylül raporunda görülen yüzde 8,2'lik artışla karşılaştırıldığında yavaşlamayı gösterdi.


Ekonomistler "Bu rapor, ayın en önemli veri noktası olabilir. TÜFE baskısında biraz daha soğuk bir okuma, Federal Rezerv'in Aralık FOMC toplantısı öncesindeki karar verme sürecini etkileyebilir." yorumunu yaptı.

Ons gümüş fiyatları, 21,84 dolar ile 4.5 ayın en yüksek seviyesini gördü.


Gram altın 1.035 TL ile 3 ayın zirvesini gördü.


CME FedWatch Aracı, veri sonrası piyasaların artık ABD merkez bankasının gelecek ay faiz oranlarını 50 baz puan artıracağı konusunda yüzde 73,5 şans gördüğünü gösterdi. Enflasyon verileri öncesinde piyasalar, daha agresif bir hareket için 50/50 şansla fiyatlandırıyordu.

-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!