Altın Yatırımcısına 'Temkinli Davranma' Uyarısı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 5 Ekim 2022 10:07
Altın Yatırımcısına 'Temkinli Davranma' Uyarısı

Altın Yatırımcısına 'Temkinli Davranma' Uyarısı

Altın fiyatlarında sert dalgalanma yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Dün 1004 lira seviyesinden güne başlayan gram altın 1028 lira seviyesine kadar yükseldi. Bugün ise 1033 lira seviyesini gördü. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? Yükselişin devamı gelir mi? Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:

"ABD imalat PMI verisinin beklentilerin altında kalması ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarında güvercin tutuma geçer beklentisini yarattı. Bu yüzden zayıflayan dolar karşısında başta altın olmak üzere tüm emtialar olumlu yönde hareket etti. Riskli varlıklara yönelik iştahın artması; altında önemli bir tepki yükselişini beraberinde getirdi.


ALTINDA YÜKSELİŞİN DEVAMI GELİR Mİ?

Şu an henüz geçici bir bahar havası hakim. Bu tepki hala durgunluk korkusu gölgesinde. ABD tahvil faizlerinde tekrar yukarı yönlü bir hareket olur ve Fed şahin tutumunu sürdürürse devamı gelmez. Düşüş trendini kırması için daha güvenli data ve haber akışına ihtiyaç var.


FED’İN KASIM AYINDA VERECEĞİ FAİZ KARARI PİYASALARI NASIL ETKİLER?

Fed'in 100 ve üzerinde faiz artırması ve şahin tutuma devam etmesi altın fiyatlarını düşürür. Altının değer kazanması doların gücünü kaybetmesine bağlı. Faiz demek güçlü dolar demek. Tahvile olan ilginin artması dolayısıyla paranın altın ve emtialardan çıkarak yönünü likit olmaya, yani dolara çevirmesi demek.


GRAM ALTIN YATIRIMCILARINA TAVSİYENİZ NEDİR?

Gram altını destekleyen şimdilik Ons altın. Şu an gelen tepki ile kısa süreli alım fırsatı kaçmış olabilir.1030 lira gibi direnç seviyelerini geçmeden izlemek daha doğru olur. Eğer mevcutta pozisyonunuz var ise de 1000 TL seviyesini takip ederek üzerinde pozisyonu korumaya, bu seviyenin altında ise kar ya da zarar realize etmek yararlı olabilir.


GRAM ALTIN KISA SÜRE İÇERİSİNDE TEKRARDAN 1000 LİRANIN ALTINI GÖRÜR MÜ?

Açıkçası bu daha mümkün ama o seviyeler yeni alım fırsatı olur mu? Öyle değerlendirmek lazım. Şu an iyi bir tepki yakaladı. Kalıcı olması Fed’in adımlarına bağlı. ABD tarafında ana sorun geride kalmış değil, riskler hala masada. Şimdilik biraz iyiye odaklanan ve iştah arayan piyasalarla karşıyayız. İlk olumsuz haber yine altın yatırımcılarını üzebilir. O yüzden temkinli olmayı öneriyorum."


-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!