Bakan Nebati' nin Enflasyon Değerlendirmesi

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 4 Şubat 2022 16:14
Bakan Nebati' nin Enflasyon Değerlendirmesi

Bakan Nebati' nin Enflasyon Değerlendirmesi

Bakan Nebati'nin değerlendirmesine karşı çıkan biri var: Nisanda enflasyon düşmeyecek

Haberler.com'a özel açıklamalarda bulunan ekonomi yazarı Çetin Ünsalan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin enflasyon açıklamalarını değerlendirdi.Bakan Nebati'nin "Enflasyonun nisanda yüzde 50'nin altında bir zirve göreceğini tahmin ediyoruz" sözlerine ilişkin konuşan Ünsalan, bu açıklamanın alt metninde nisandan sonra enflasyonun düşeceği mesajı verildiğini söyledi. Bakan'la aynı fikirde olmadığını belirten Ünsalan, "Nisandan sonra enflasyon düşmeyecek" dedi.

Haberler.com Youtube kanalında Dicle Doğan'ın konuğu olan ekonomi yazarı Çetin Ünsalan, önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Enflasyonun nisanda yüzde 50'nin altında bir zirve göreceğini tahmin ediyoruz" açıklamasını değerlendiren Ünsalan, alt mesajda nisandan sonra enflasyonun düşeceği mesajı verildiğini söyledi.

"ENFLASYONUN DÜŞMESİ İÇİN BİR SEBEP YOK"

Nisan ayında enflasyonun yükseleceği görüşüne katılan Ünsalan, bu aydan itibaren enflasyonun düşeceği görüşüne ise katılmadı. "Nisandan sonra enflasyon düşmeyecek" diyen Ünsalan, "Eğer bir kağıt oyunu yapmazsanız, Türkiye'de ne bu girdi maliyetleri ile ne dolar maliyetleri ile ne de dünyadaki gelişmeler dikkate alındığında enflasyonun düşmesi için bir sebep yok" dedi.

"BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRDÜK"

"Biz bu filmi daha önce gördük" diyen Ünsalan, "Şubat ocaktan, mart şubattan, nisan marttan iyi olacak dendi ama günün sonunda dolar 3,5 liradan 7,5-8 liraya çıktı. Bugün ise 13,5 liralarda gezen dolar kuru, bize çok şey anlatıyor" ifadelerini kullandı.

"SORUNU ÇÖZMÜYORUZ, ÖTELİYORUZ"

TL'deki değer kaybına ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Ünsalan, "TL'deki değer kaybı swap kaynaklı borç paralarla kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Ancak sorunu çözmüyoruz, sadece öteliyoruz. Üstelik fatura giderek ağırlaşıyor." şeklinde konuştu.

-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!