Binance’te Hack! Kripto Para Borsasından Milyonlarca Dolar Çalındı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 7 Ekim 2022 10:09
Binance’te Hack! Kripto Para Borsasından Milyonlarca Dolar Çalındı

Binance’te Hack! Kripto Para Borsasından Milyonlarca Dolar Çalındı

En büyük kripto para borsası Binance’te tahmini 100 milyon dolarlık soygun gerçekleşti. Binance akıllı zinciri, 'potansiyel sömürü' tahliyesinden sonra durdu.

Bir saldırganın, Binance bağlantılı blok zincirinden 100-110 milyon dolarlık kriptoyu taşıdığı belirtildi.


DOĞRULANDI

Dünyanın en büyük kripto borsasının altyapısındaki blok zincirinin durdurulduğu olayda zincir üstü kanıtlar yüz milyonlarca dolarlık kriptoyu hedeflendiğini doğruladı.


ZİNCİR DURDURULDU

BNB Chain, resmi hesabından "Düzensiz faaliyet nedeniyle Binance Akıllı Zincir’i (BSC) geçici olarak duraklatıyoruz" diye tweet attı ve daha sonra faaliyetin içerdiği olarak nitelendirdiği "potansiyel bir istismar" olduğunu aktardı.


100-110 MİLYON DOLAR

İlk token hareketleri, dün gece geç saatlerde gerçekleşen saldırıda iki milyona kadar BSC token’ının hedef alındığını gösterdi. Gerçek kayıplar net olarak kestirilemezken BNB Chain, 100 ila 110 milyon dolarlık varlıkların zincirden çıkarıldığını tahmin etti. Ancak bir paylaşımda 7 milyon doların zaten donmuş olduğunu ifade etti.


BSC, zincirin kapatılmasını, sorunların tespit edilmesinden sonra koordine ettiğini açıkladı.


CEO AÇIKLAMA YAPTI

Binance CEO'su Changpeng Zhao, bilgisayar korsanlarının blok zincirler arasındaki bir köprüye saldırdığını, ancak durumun "sınırlı" olduğu açıklamasını yaptı.


"PARANIZ GÜVENDE"

Zhao, Twitter'da "Sorun şimdi kontrol altına alındı. Paranız güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve buna göre daha fazla güncelleme yapacağız," dedi.


-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!