Altın Dirençle Karşılaştı! Kanada Bankasından Karamsar Tahmin

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 17 Kasım 2022 10:45
Altın Dirençle Karşılaştı! Kanada Bankasından Karamsar Tahmin

Altın Dirençle Karşılaştı! Kanada Bankasından Karamsar Tahmin

Geçen haftadan beri yükselişe geçerek yatırımcılarda heyecan yaratan altını ons fiyatı, 2 gündür 1780 dolar bariyerinden geri dönüyor. 1 haftada toplam 82 dolarlık sıçrama kaydeden ons altının bu direnç noktasını geçip geçmeyeceği merak konusu oldu. Kanadalı dev banka TD Securities, 2022'nin bitimi gelirken 2023 ilk çeyreğinde gerçekleşecek altın fiyatları ile ilgili tahminde bulundu.

Altın piyasası, fiyatların üç ayın en yüksek seviyelerine yakın kalması ve ons başına neredeyse 1.800 doları test etmeye hazır olması nedeniyle son iki haftada etkileyici bir ralli gördü. Ancak TD Securities (TDS), 2023'ün büyük bir bölümünde değerli metal üzerinde sağlam bir düşüş eğilimini sürdürüyor.


TD Securities'in emtia stratejisi başkanı Bart Melek, 2023 genel görünüm tahmininde, gelecek yılın ilk çeyreğinde altın fiyatlarının ons başına 1.600 doların altına düştüğünü gördüğünü söyledi.

Fiyatların 2023'ün dördüncü çeyreğinden önce ons başına 1.800 doların üzerine çıkmasını beklemediğini ve değerli metalin 1.900 doları görmesinin bir yıl daha süreceğini söyleyen Melek, 2022 yılına kadar altın için baskın faktör olan Fed'in agresif para politikası hamlesinin önümüzdeki yıl da fiyatları sınırlamaya devam edeceğini belirtti.


TDS, Temmuz ayının sonundan bu yana taktiksel olarak kısa altın konumunda ve ons başına 1.580 dolar hedefiyle Eylül ortasındaki düşüş pozisyonunu artırdı.


SADECE ALTIN DEĞİL...

TDS'in 2023'te düşüş eğilimi gösterdiği sadece altın değil. Banka, gümüş fiyatlarının gelecek yılın ilk çeyreğine kadar ons başına 18 doların altına düşmesini bekliyor. Fiyatlar geçen ay yaklaşık yüzde 20 yükselerek ons ??başına 21,50 dolar civarında sabitlenirken bile bu düşüş görünümünü koruyorlar.

TDS, gümüş fiyatlarının önümüzdeki yıl ons başına 21 dolar civarında sona ereceğini ve 2024'ün sonuna kadar ons başına 23 dolara çıkacağını öngörüyor.


TDS "PLATİN" DİYOR

Ancak, banka tüm değerli metallerde düşüş eğilimi göstermiyor. TDS, otomotiv sektöründeki artan talep ve yenilenen yatırımcı ilgisinden platin için yukarı yönlü bir potansiyel görüyor.


TDS analistleri raporda, "EV penetrasyonu kesinlikle artarken, filodaki büyümenin büyük bir kısmı, hala önemli miktarda PGM içeriği kullanan hibrit araçlardan geliyor. Genel olarak, platinin toplam otomotiv PGM tüketimindeki payı son yıllarda artıyor. Aynı zamanda, iki yıl üst üste yatırım çıkışlarından sonra, nihai merkez bankası ekseni hem artan endüstriyel talep hem de yatırım talebinin bir kombinasyonunu beslemeli." yorumunda bulundu.

-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!