Altında Ralliyi Sürdürme Çabası

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 8 Eylül 2022 10:46
Altında Ralliyi Sürdürme Çabası

Altında Ralliyi Sürdürme Çabası

Altın, dolarda görülen yukarı yönlü ivmenin hız kesmesiyle Çarşamba günü başladığı ralliye devam etmeye çalışıyor.

Altın, yatırımcıların Fed yetkililerinden gelen bir sonraki faiz artışı büyüklüğüyle ilgili yorumlarını değerlendirmesiyle düşen dolar sonrası sınırlı bir ralli yaşadı.


Spot altın Çarşamba günü 1.700 dolar altına geriledikten sonra yüzde 1’lik bir ralli gerçekleştirdi. Yeni işlem gününde de altın 1.722 doların üzerini test etti.


Değerli metale Çin haricinde birçok büyük ekonomide faizlerin yükseleceğine dair işaretler sürmesine rağmen destek bulmaya devam etti.


Fed yetkililerinden yeni mesajlar

ABD Merkez Bankası Fed, yayımladığı Bej Kitap raporunda, ülke ekonomisinin büyüme görünümünün zayıf olduğu ve gelecek 6-12 aylık dönemde talepte bir miktar daha gerileme beklendiği değerlendirmesini yaptı.


Fiyat düzeyinin ise “oldukça yüksek” seyretmeye devam ettiği belirtilen raporda, 9 Fed bölgesinden fiyat artışlarının biraz ılımlılaştığı bilgisinin geldiği ifade edildi. Fed’in faiz kararlarından iki hafta önce açıklanan bu rapor, ABD Merkez Bankası’nın 12 bölgesinden gelen bilgiler derlenerek hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası’nın 21 Eylül’de açıklayacağı bir sonraki faiz kararında 50 veya 75 baz puanlık artış bekleniyor.


Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD’de politika faizinin 2023 başına kadar yüzde 4’ün üzerine çıkması ve enflasyon düşene kadar bu bölgede tutulması gerektiği görüşünü yineledi. Mester, enflasyonla mücadelede erken zafer ilan edilmemesi gerektiği konusunda uyardı.


Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard ise “Enflasyonu düşürene kadar bu işin içindeyiz. Para politikası, enflasyonun hedefe döndüğü güvenini sağlayana kadar sıkılaştırıcı olmaya devam edecek” dedi. Fed’in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr enflasyonun aşırı yüksek olduğuna işaret ederek, enflasyonu düşürmek için ekonomide bir miktar yavaşlamayı göze almak zorunda olduklarını kaydetti.


-bloomberht.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!