Altının Yönü Nisan Ayında Değişti

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 20 Nisan 2021 10:07
Altının Yönü Nisan Ayında Değişti

Altının Yönü Nisan Ayında Değişti


Altın fiyatları, ABD Hazine tahvillerindeki geri çekilme ve koronavirüs vakalarındaki artış ile birlikte yedi haftanın zirvesine yakın bir seviyede bulunuyor. Gram altın ise dar bir fiyat aralığında dalgalı bir seyir izliyor.


Aşılama çalışmalarının yaygınlaşmasına rağmen küresel Kovid-19 vakaları 5,2 milyonu geçti. Artan vaka sayılarıyla birlikte salgının yakında biteceğine dair beklentiler azalırken ekonomik büyüme ve toparlanma risk altında.


ABD Hazine tahvil faizi ve dolar zayıf bir seyir izlerken, Bloomberg’in çeyreklik para politikası incelemesine göre, Fed, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası 2021 yılında faizleri sabit tutacak 16 banka arasında yer alıyor.


10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin Mart ayındaki zirvesinden 20 baz puana yakın düşüş kaydetmesi de altın fiyatlarında yaşanan yükselişte etkili oldu. Mart ayında yüzde 1,75 seviyesine kadar tırmanan faizler Nisan ayında yüzde 1,61 seviyesine kadar geriledi. ABD dolarının önde gelen on küresel para birimine karşı performansını ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise Mart ayındaki zirvesinden neredeyse yüzde 2 aşağıda bulunuyor.


Ons altın fiyatı


Ons altın, geçen haftayı yüzde 1,8 yükselişle kapatarak art arda ikinci haftayı da kazançla geçmiş oldu. 2021 yılının ilk üç ayını da kayıpla kapatan ons altın, Nisan ayında yüzde 3,7 yükseliş kaydederek 2021’deki ilk kazançlı ayına doğru ilerliyor.


Haftaya 1.775 dolar civarından başlayan ons altın, 1.790 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra hızlı bir düşüşle 1.770 dolara geriledi. Son 7 haftanın en yüksek seviyelerinde bulunan ons altın, salı günü 1.772 dolar seviyesinde bulunuyor.


Gram altın fiyatı


Küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki düşüş ile birlikte 2021’in ilk iki ayını kayıpla kapatan gram altın, Mart ayında küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL’deki yükselişi takip ederek, ayı yüzde 10’a yakın yükselişle kapatmıştı.


Nisan ayında da yüzde 1,8 yükseliş kaydeden gram altın, bu hafta 460-464TL fiyat aralığında dalgalı bir seyir izliyor.

(Bloombeg)

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!