Borsada Sürdürülebilirlik Alanında Yenilik Kapıda

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 15 Eylül 2021 16:48
Borsada Sürdürülebilirlik Alanında Yenilik Kapıda

Borsada Sürdürülebilirlik Alanında Yenilik Kapıda


Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Europap Tezol Kağıt'ın Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen gong töreninde yaptığı konuşmada sürdürülebilirlik alanında mesajlar verdi.


Borsa olarak sürdürebilirlik alanında 1 Ekim'de yeni bir adım daha atacaklarını aktaran Ergun, "Sürdürebilirlik kriterlerini yükselttik, yani çıtayı yukarıya çektik. 1 Ekim'den itibaren Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girebilmek için şirketlerimizin daha yüksek kriterleri sağlaması gerekiyor. Bu yolla şirketlerimizi, sürdürülebilirlik performanslarını yükseltmeye teşvik ediyor, onlara uluslararası rekabette avantaj kazandırmaya çalışıyoruz. 1 Ekim'den itibaren, artık şirket değerlemeleri yılda bir kez değil, sürekli olarak yapılacak." ifadelerini kullandı.


"Sürdürülebilirlik endeks sayısı artacak"


Şirketlerin yıl boyunca istedikleri zaman verilerini güncelleyebileceklerini ve bu güncellemeleri içerecek şekilde notların revize edilebileceğini söyleyen Ergun, takip eden ilk çeyrek başından itibaren de endeks kriterlerini sağlayan şirketlerin endekste yer alacağını söyledi.


Sürdürebilirlik endeks sayısını ve çeşitliliğinin artacağını belirten Ergun, üzerine vadeli işlem sözleşmesi ve benzeri finansal ürünlerin kurulmasını sağlayacaklarını da ekledi.


Böylece yatırımcıların sürdürülebilirlik temasına yatırım yapmalarını kolaylaştıracaklarını söyleyen Ergun "Yeni dönemde sürdürülebilirlik konusunda şeffaflığın artmasına da önem verdik. Artık hem şirketlerimiz hem de yatırımcılarımız tüm sürdürebilirlik verilerine kolayca erişebilecekler. Bir diğer konu da büyük küçük demeden tüm şirketlerimizin sürdürülebilirlik konusunda aksiyona geçmeleri için teşvik etmek. Bunun için de önümüzdeki günlerde değerlemelere dahil olabilecek şirket tanımını daha da genişletmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

(Bloomberg)

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!