Çin'den Getirilen Kovid-19 Aşısı İnönü Üniversitesi'nde Denenmeye Başlandı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 21 Kasım 2020 17:10
Çin'den Getirilen Kovid-19 Aşısı İnönü Üniversitesi'nde Denenmeye Başlandı
Çin'den getirilen yeni tip koronavirüs aşısı, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde gönüllü sağlık çalışanları üzerinde denenmeye başlandı.

   Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, AA muhabirine, Kovid-19'un dünyada 40 milyona aşkın insanı enfekte edildiğini söyledi.

Salgınla mücadelede aşı çalışmalarının sürdüğünü aktaran Beytur, "Bu enfeksiyonun tedavisine yönelik olarak aşı çalışmaları son hızla devam etmekte ve faz 3 aşamasına geçilmiş durumda. Faz 3 gönüllü insanlarda yapılan deneysel çalışma, bu başarılı olduktan sonra inşallah insanlarda uygulanacak. " diye konuştu.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB), öncülüğünde hastanede gönüllü aşı çalışmasının başlatıldığı bildiren Beytur, "Sağlık çalışanlarına Çin tarafından üretilen aşının deneysel çalışmaları başlatıldı." dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Yaşar Bayındır da Kovid-19 aşı uygulamasını devam ettirdikleri için heyecanlı olduklarını belirterek, "Sağlık Bakanlığının onayıyla aşı uygulaması başladı, bunlardan birisini de hastanemizde uygulamaya başladık. Gönüllüler merkezimize başvuruyor, yapılan ön değerlendirme sonrasında bu gönüllülerden uygun olanlara aşılarını yapıyoruz." diye konuştu.

Kovid-19 aşısı olan gönüllü sağlık çalışanlarından Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Oğuz Demirbilek, "Aşı çalışmasına destek vermek istedik ve gönüllü olduk. Şu ana kadar ailemden ve çevremden Kovid-19 geçiren olmadı. Son yaptırdığım testlerde negatif gelince aşıyı yaptırmak istedik. İnşallah iyi sonuçlar alırız." diye konuşmasını bitirdi.

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!