Özkaynak Karlılığı ve Temettü Verimi Yüksek Borsanın Enleri

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 7 Ekim 2021 14:25
Özkaynak  Karlılığı ve Temettü Verimi Yüksek Borsanın Enleri

Özkaynak  Karlılığı ve Temettü Verimi Yüksek Borsanın Enleri



Kurda yaşanan yükseliş, enflasyondaki çıkış hisse senetlerindeki yükselişi baskılıyor. Ancak güçlü hisseler performanslarını sürdürecektir.


Borsa İstanbul’da özvarlık kârlılığı ve temettü verimi yüksek olan 34 borsa şirketi bulunuyor. Bu şirketlere baktığımız zaman otomotiv ve beyaz eşya şirketlerinin ilk sıralarda geldiğini görüyoruz.


3 şirketin özkaynak karlılığı %100’ün üzerinde


Borsada işlem gören sanayi şirketleri içerisinde 3 şirketin özsermaye kârlılığı yüzde 100’ün üzerinde bulunuyor. Bu üç şirket: Türk Traktör, Ford Otosan ve Otokar. Bu üç güçlü şirketin fiyat kazanç oranları da 10 seviyesinin altında bulunuyor.


Demir çelikte özsermaye kârlılığı %20


Demir çelik sektörünün öncü şirketlerinde özsermaye kârlılığı yüzde 20 seviyesinde. Bu şirketler: Ereğli Demir Çelik ve İskenderun Demir Çelik. Her iki şirketin de temettü verimi yüzde 9 seviyesinde.


Vestel ve Vestel Beyaz Eşya


Listede Özkaynak karlılığı ve temettü veriminde dikkat çeken önemli şirketler arasında Vestel ve Vestel Beyaz Eşya da bulunuyor. Her iki şirketin de temettü verimleri yüksek. Özkaynak karlılıkları da yüzde 30 seviyesinin üzerinde.


Hisse senetlerinde karamsarlığı yenebilmek


Hisse senetlerinde aşağı yönlü dalgalanmaların yaşandığı zamanlarda karamsarlıkları yönetebilmek önemli. Çünkü hatalı kararların artmasına neden olur. Karamsarlıkları yönetebilmek ise bilgilenmekten geçiyor.

Böylesi dönemler soğukkanlı düşünülmesi gereken dönemlerdir. Zira duygulardan arınmayı başaran yatırımcı gelişmelerin etkisini en aza indirerek kazanca odaklanır.

Olumsuz piyasa koşullarında ayakta kalmayı başaran, olumlu piyasalarda fırsatları güçlü yakalar.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

(Borsa Gündem)

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!